Nieuws

*Maart 2023*

Met rasse schreden gaan we naar onze volgende Revue. Na bijna 3 jaar ongewenste rust staat het bestuur klaar om er opnieuw een lap op te geven.

Het schrijverscollectief is druk in de weer om er opnieuw een prachtig spektakel van te maken.

Jullie zullen opnieuw verwend worden met een prachtige avond of namiddag. Zegge het voort en breng vrienden en kennissen mee. Het zal hen niet spijten.

Plaats de data al zeker in jullie agenda! De revue 2023 gaat door op:

 • Vrijdag 12 mei om 20.00 uur
 • Zaterdag 13 mei om 20.00 uur
 • Zondag 14 mei om 14.45 uur
 • Dinsdag 16 mei om 20.00 uur
 • Vrijdag 19 mei om 20.00 uur
 • Zaterdag 20 mei om 20.00 uur

Onze eerste verkoopdag: maandag 27 maart 2023 vanaf 10 uur!

U kunt uw kaarten vanaf dan aankopen aan het loket van Ticketservice Kortrijk (056 / 23.98.55.).

Zoals jullie weten laat de Kortrijkse Revue ook zijn hart zien. We geven een deel van onze opbrengsten aan een goed doel, en dit is opnieuw “SEE & SMILE”.

Van onze zustermaatschappij het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel willen we ook het volgende mede delen.

In maart brengt het KKLT de bekende operette “De Lustige Weduwe”. Een echte aanrader met prachtige muziek, decors en kledij. Deze mooie operette wordt gespeeld in de Kortrijkse schouwburg op zondagen 19 en 26 maart en 2 april telkens vanaf 14.45 uur.

Kaarten nu al verkrijgbaar via Ticketservice Kortrijk (056/23.98.55) of via www.kltkortrijk.be

En denk eraan : een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!!


*Februari 2022*


We vallen meteen met de deur in huis: ook dit jaar komt er geen Kortrijkse Revue. 

Een zeer drastische beslissing uiteraard, maar weet dat het bestuur niet over één nacht ijs is gegaan om deze keuze te maken.

We zijn er ons ten volle van bewust dat dit voor velen onder jullie als een verrassing aankomt. De prognoses in verband met de coronacrisis zijn op vandaag positief en hoopvol. Zeker in de culturele sector is er, door de recente versoepelingen, weer meer mogelijk: repeteren kan weer, zij het nog steeds met bepaalde beperkingen, en ook over de zaalcapaciteit van onze schouwburg moeten we ons in principe geen zorgen maken.
Maar ondanks deze positieve evoluties willen we op vandaag vooral realistisch blijven. Straks moeten we met heel veel mensen samenkomen om te beginnen repeteren, op een moment dat het virus nog steeds zeer actief is.
Meer nog: bepaalde studies voorspellen zelfs nog een nieuwe, hevige piek in de besmettingen midden volgende maand.
We willen dus vooral vermijden dat we zouden geconfronteerd worden met situaties waarbij een vlotte voorbereiding van onze revue in het gedrang zou komen, laat staan dat we alsnog de handdoek in de ring zouden moeten gooien en niet zouden kunnen spelen, ondanks alle tijd en energie.
Kortom: op vandaag zijn er geen absolute zekerheden betreffende de corona-situatie, dus nemen we het zekere voor het onzekere.
We hopen oprecht dat jullie allen begrip kunnen opbrengen voor deze beslissing en wensen jullie voor de komende tijd een gezond en ‘virusvrij’ leven.
En onthou: van zodra het weer onvoorwaardelijk kan, dan zullen we er weer staan, als nooit tevoren.

Namens het bestuur van De Kortrijkse Revue, Tom Boury

*April 2021*

Het is opnieuw met heel veel spijt dat we onze Revue 2021 moeten annuleren


*Maart 2020*

Het zijn hectische tijden. Het coronavirus slaat ons allen in het gezicht en legt ons vele beperkingen op. Onze Revue kan er ook niet van tussenuit en treft ons allen in het diepst van ons hart. Het is  dan ook met heel veel spijt dat we onze Revue 2020 moeten annuleren. Het doet bij onze ploeg heel veel pijn. We hadden met zijn allen gehoopt op een prachtige editie en “Kort en Bong” was klaar. Er werd al heel wat werk ingestoken maar dit werk gaat niet verloren.

Bij leven en welzijn spelen we deze Revue wel in 2021. Maar misschien komen daar ondertussen nog wel enkele leuke wijzigingen. Je weet maar nooit wat er zich nog afspeelt in de Kortrijkse Politiek.

Het bestuur en de ganse ploeg van de Revue wenst jullie het allerbeste toe. Zorg goed voor elkaar en voor uzelf. Volg goed alle richtlijnen op zodat we elkaar volgend jaar goed en wel terug zien.


* September 2019*

Kalenders zijn nog steeds te koop!!

Na de voorstellingen van ‘Fiddler on the roof’ van het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel op zondagen 13, 20 en 27 oktober 2019 in de Kortrijkse Schouwburg worden de kalenders ook verkocht in de inkomhal!


*Augustus 2019*

Onze Revue van 2019 ligt nog fris in ons geheugen en we mogen stellen dat het opnieuw een prachtig spektakel was. Na iedere voorstelling zagen we niets anders dan heel tevreden gezichten met de zekerheid: “ Tot volgend jaar”.

Geloof het of niet, maar het bestuur is nu al druk bezig aan de voorbereidingen voor 2020. Het wordt onze 29 st Revue. En voor het eerst in de geschiedenis van onze Revue is de naam nu al bekend. Dit alles heeft te maken met de “Warmste Week” van studio Brussel die dit jaar doorgaat in Kortrijk.

We gaan een prachtige kalender 2020 uitbrengen met prachtige en ludieke foto’s van de Revue. Het wordt een kalender die in iedere huiskamer, en vooral in de huiskamers van onze trouwe bezoekers, aan de muur zal prijken. En we gaan deze kalenders op verschillende manieren aan de man en vrouw brengen.

Op de braderie van 7  en 8  september kunnen jullie aan onze stand terecht voor de aankoop van een of meerdere exemplaren. U kunt ons vinden aan het begin van de Doorniksestraat kant Grote Markt. Deze kalender wordt trouwens een mooi geschenk om aan familie, vrienden en kennissen aan te bieden met de feestdagen. En we houden het democratisch en betaalbaar:  5  Euro per exemplaar.

Iedere euro winst gaat naar de vereniging See and Smile om hun goede werking verder te zetten. Onze cheque zullen wij tijdens de “Warmste Week” in december 2019 overhandigen.

Bij voorbaat : een dikke DANK U WEL.


*Februari 2019*

Na een geslaagde Revue in 2018 is het tijd om ons toe te leggen op de Revue 2019. We kregen heel veel positieve reacties op de Revue 2018 en het wordt natuurlijk onze opdracht om het opnieuw minstens even goed te doen.

Het schrijverscollectief is zeer druk bezig met het ontwerpen van de nieuwe teksten en de vele voorbereidingen zijn aan de gang.

Ondertussen is onze titel gekend en jullie zijn de eersten die  het zullen weten:

  “ ’t es olsan ’t zelfste “

Beste vrienden , we verwachten jullie opnieuw massaal op onze Kortrijkse Revue.

En vergeet niet : “ een dag niet gelachen is een dag niet geleefd !!

PS : een deel van de opbrengsten gaan opnieuw naar de organisatie “ SEE & SMILE”


*Juni 2018*

Ons promotieteam te gast en aan het werk tijdens de Sinksenfeesten 2018.

Klik op de foto om het filmpje te zien!


*April 2018*

De Kortrijkse Revue opende enkele dagen voor de officiële opening al de verlaagde Leieboorden en ze kondigden meteen ook de volgende revue aan met als titel ‘In de good’ne fersjette’, die gespeeld wordt van vrijdag 25 mei tot en met zaterdag 2 juni. De ticketverkoop bij Uit in Kortrijk of via www.kortrijkserevue.be start op maandag 9 april. Enkele leden van de Kortrijkse Revue overhandigden ook een cheque van 1.000 euro aan de Kortrijkse oogarts Marnix Claeys voor vzw See and Smile, die vooral oog- en mondoperaties uitvoert in de Derde Wereld. We zien v.l.n.r. Erwin Busschaert, Pierre Demeire, Dirk Coopman, Didier Maes, Frank Vierstraete, Guy Leleu, Dr Marnix Claeys, Tom Boury, Luc Depoortere, Pieter Soens en Eddy Cosaert. (EDB – foto EDB)

Beste liefhebbers van de Kortrijkse Revue

We hadden al heel wat mooie dagen met veel zon maar wel heel koud. De mooiste dagen moeten echter nog komen, de warme dagen van onze Kortrijkse Revue.

Het schrijverscollectief is al zeer druk in de weer met het uitschrijven van onze Revue 2018. De teksten zijn bijna klaar en binnen enkele weken beginnen de repetities.

En nu de titel: “In de Good’ne fersjette”

Graag geven wij nog eens de data van onze revue:

 • Vrijdag           25 mei   om 20.00 uur
 • Zaterdag        26 mei  om 20.00 uur
 • Zondag          27 mei   om 14.45 uur
 • Dinsdag         29 mei   om 20.00 uur
 • Vrijdag               1 juni   om  20.00 uur
 • Zaterdag          2 juni   om  20.00 uur

Zeker te noteren is onze eerste verkoopdatum. Dit gebeurt op maandag 9 april vanaf 10.00 uur!

De kaarten kunnen aangekocht worden op volgende manieren:

 1. Aan de balie van de schouwburg: Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
 2. Via het telefoonnummer van UiT Kortrijk: 056/23.98.55
 3. Via onze website: www.kortrijkserevue.be– Online ticketaankoop

Onze tarieven blijven zeer laag en voor het eerst willen we meer jongeren aanmoedigen om ook naar de revue te komen kijken. Tot 16 jaar betalen zij slechts 5 euro. Breng dus gerust kinderen en jonge mensen mee, ze zullen zich zeker amuseren.

In het jaar van de verkiezingen is de Revue een must. We kijken wat er in het laatste jaar allemaal is gebeurd en wat er nog te gebeuren valt. Het wordt opnieuw een prachtige Revue met zijn bekende acteurs.

Ook dit jaar willen we onze inkomsten delen voor het goede doel. Net zoals in 2017 willen we de VZW See and Smile steunen in hun prachtig werk bij zo veel kinderen in gebieden van armoede en honger.

Een VZW die  bestaat uit ongeveer 180 dokters, specialisten, verplegers en verpleegsters en vrijwilligers die naar verschillende arme landen trekken zoals Tanzania, Rwanda, Ethiopië, Myanmar en andere om daar vooral kinderen te helpen die bv moeten geopereerd worden aan cataract, aan een gespleten gehemelte, aan de tanden en noem maar op. Zij doen dit volledig gratis. Het geld dat van sponsors komt, gaat naar aankoop van materiaal of het opleiden van mensen in die landen. Een prachtig initiatief. Dit alles onder het voorzitterschap van dr. Marnix Claeys.

We gaan ook via Facebook de digitale toer op. We willen vragen aan iedereen die met Facebook werkt onze Revue zo veel mogelijk te “delen”: https://www.facebook.com/groups/479869685450/about/

En denk er aan : “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”!


Beste genieters van de Kortrijkse Revue,

Stilletjes gaan we naar onze volgende Revue. In mei is het zover en het wordt een bijzondere Revue. We spelen dit jaar voor de 25st keer en vieren dus onze zilveren jubileum.

Het was anno 1990 dat Erwin Busschaert ( Jante) het idee kreeg om naar voorbeeld van Ieper, ook in Kortrijk een Revue te maken. Het resultaat daarvan hebben jullie in al die jaren kunnen zien en mee maken.

We willen jullie allen van harte uitnodigen naar onze nieuwste creatie:

‘T ES EEN FLUTSE

Komen er nu ook vluchtelingen naar Kortrijk ? Misschien weet Mustafa er meer over!
En waarom konden de dubbele accordeonbussen geen mensen vervoeren van ’t Hoge naar het centrum ? Stan den agent gaat het allemaal eens uitleggen.
Willietje wil met enkele vrienden rustig een kaartje leggen op een terras, maar ze worden enorm gestoord door het lawaai van de werken die aanvangen in de stad en vooral aan Kortrijk Weide.
Bij een bezoek aan die werken lopen ze Edouard tegen het lijf die met zijn vrienden zijn broekver­branding aan het vieren is.
Als hij mede deelt dat hij met Marie-Madeleine wil trouwen heeft Mariete Paraplu het daar zeer moeilijk mee. Waarom Mariete daar problemen mee heeft is niet duidelijk maar ze heeft er blijk­baar goede redenen toe. Zuster Euthanasia blijkt ook ergens betrokken te zijn. Wat gebeurde er in het verleden ?
Willietjes zou graag niet meer stotteren en gaat naar een grote specialist. Dit is nodig omdat Wil­lietje uit is op een nieuwe job.
Gaat ten slotte het huwelijk tussen Marie-Madeleine en Edouard nog door ?

We zien het tijdens onze nieuwe revue die doorgaat in de Kortrijkse Schouwburg op volgende da­ta:

Vrijdag 27 mei om 20.00 uur
Zaterdag 28 mei om 20.00 uur
Zondag 29 mei om 14.45 uur
Dinsdag 31 mei om 20.00 uur
Vrijdag 3 juni om 20.00 uur
Zaterdag 4 juni om 20.00 uur

Noteer nu al dat de kaartenverkoop van start gaat op Maandag 4 april vanaf 13.30 uur stipt.
Kaarten kan je afhalen aan de loketten van de Kortrijkse schouwburg, of telefonisch op het nummer 056/23.98.55 of KOOP TICKETS ONLINE.

Wij willen ook onze zustermaatschappij het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel in de kijker zetten.
Na een welgeslaagd nieuwjaarsconcert met een bomvolle schouwburg spelen zij straks de prachtige operette “De Zarewitsch” van Franz Lehar.
Deze operette zit gespekt met heel wat prachtige muziek die je tot de verbeelding doet spreken.


Beste vrienden van de Kortrijkse Revue,

De REVUE 2015 ligt al enkele maanden achter ons en we mogen terugblikken op een prachtige REVUE. Alle commentaren van de vele toeschouwers zijn lovend en vragen naar meer van dat.

Naar mate de Revue vorderde kwamen er hoe langer hoe meer mensen op af. We noemen dit mondelinge reclame, en dit is veel beter dan honderden affiches en flyers. We zijn dan ook ons publiek erg dankbaar voor hun massale opkomst.

Voor het eerst hadden we een ander systeem voor de kaartenverkoop. Dit verliep nu allemaal via de schouwburg en er waren blijkbaar geen problemen. Niettemin willen we toch nog even Frank en Mieke van ons lokaal De Klokke danken voor de jarenlange medewer­king in de verkoop van de kaarten. We hebben trouwens met zijn allen kunnen vaststellen dat Frank nog andere capaciteiten in zich heeft zoals ballet­danser. Frank heeft beloofd zich verder in die branche te ontwikkelen……we zien er al naar uit.

Maar ook al onze andere vaste acteurs gaven het beste van zichzelf en onze schrijver van dienst Eddy mag fier zijn op zijn Revue.

Jammer dat we bij het begin alweer afscheid hebben moeten nemen van een monument van onze vereniging. Musje, Dominique Sandra, was er niet meer bij. We missen haar.

Maar we moeten verder!

Op naar onze volgende editie 2016 en dit voor de 25st maal. Een zilveren jubileum.

Onze eerste vergaderingen zitten er op en het schrijverscollectief gaat van start. We hebben nog geen nieuwe titel, maar we mogen ons opnieuw verwachten aan een denderende REVUE 2016. De data zijn wel al gekend, en we spelen in 2016 op volgende dagen:

Vrijdag 27 mei om 20.15 u
Zaterdag 28 mei om 20.15 u
Zondag 29 mei om 14.45 u
Dinsdag 31 mei om 20.15 u
Vrijdag 3 juni om 20.15 u
Zaterdag 4 juni om 20.15 u

Uiteraard spelen we terug in onze vertrouwde schouwburg, waar ook opnieuw de kaartenverkoop doorgaat. De eerste kaartenverkoop gaat trouwens opnieuw door de eerste maandag van april, dus 4 april 2016 vanaf 10.00 uur in de schouwburg. Vanaf datzelfde uur kan ook online en telefonisch gereserveerd worden.

Reserveer nu al uw datum in uw agenda en wees welkom op onze REVUE 2016.

In onze volgende nieuwsbrief proberen we al een tipje van de sluier te heffen en kunnen we jullie misschien al de titel meegeven.

PS: we zijn op zoek naar enkele vrijwillige medewerkers voor onze decors, voor het schrijverscollectief, mensen met leuke ideeën en zo veel meer. Ben je geïnteresseerd en heb je voldoende zin voor humor, geef een seintje. Het vraagt wel wat inspanningen en samenwerking met de volledige groep van om en bij de 75 mensen.


Beste liefhebbers van de Kortrijkse Revue,

Vanaf dit jaar gaat de verkoop enkel en alleen nog door in de Schouwburg. Je kan dit op drie manieren:

Ter plaatse aan de balie

Telefonisch op het nummer 056 23.98.55

Online via onze website uitinkortrijk.ticketmatic.com

Dit laatste is een heel eenvoudige manier om jullie kaarten aan te kopen en jullie plaatsen te reserveren:

1.Selecteer het gewenste aantal tickets volgens rang. Klik op “Ga Verder”
2.Kies uw plaatsen. De witte bolletjes zijn nog vrij. Je sleept de gele bolletjes naar de gewenste plaatsen. Klik op “Ga Verder”
3.Er verschijnt nu een overzicht van uw bestelling, controleer en klik op “afrekenen”.
4.Vul al uw mailadres in , bevestig dit en klik op “Ga Verder”
5.Vul uw persoonlijke gegevens is en klik op “Ga Verder”
6.Kies de manier waarop u de tickets wil ontvangen en hoe je wenst te betalen. Klik op “Ga Verder”
7.Bevestig nu uw bestelling en klik op “Bevestig”
8.Voer uw betaling uit

Hierna vinden jullie op een heel eenvoudige manier hoe je dit kunt doen. Volg ge­woon de richtlijnen, bestel je kaarten en kom genieten van onze prachtige Revue “m’ èn ’t an ons flaske”

Het bestuur hoopt u te mogen verwelkomen!

REVUE 2015 Speeldata

Vrijdag 29 mei 2015 20u.
Zaterdag 30 mei 2015 20u.
Zondag 31 mei 2015 14:45u.
zaterdag 06 juni 2015 20u.
Dinsdag 02 juni 2015 20u.
Vrijdag 05 juni 2015 20u.


Beste vrienden van de Kortrijkse Revue,

Beste Vrienden van het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel,

De Kortrijkse Revue ligt al een paar maanden achter ons en het werd opnieuw een groot succes. Met ongeveer 3000 toeschouwers werd “Straffen Toebak” heerlijk gesmaakt. Het smaakt zelfs naar meer.

Onze ploeg begint in de volgende weken met een nieuw script en het wordt zeker opnieuw een prachtige revue. Wist je dat onze Revue volgend jaar 25 jaar bestaat ? We komen daar later nog zeker op terug. Gelet op het feit dat ons lokaal te koop staat en dat onze Frank de verkoop van de tickets niet meer zal kunnen organiseren, zullen vanaf 2015 de tickets te koop aangeboden worden via de Schouwburg en zelfs via het internet. Ook daar komen wij nog op terug en zullen Frank ter gelegenheid danken voor de vele jaren van inzet voor de Revue.

Wat betreft het Koninklijk Kortrijks Lyrisch toneel, zijn de repetities volop aan de gang. Het seizoen 2014/2015 staat inderdaad al voor de deur. Het wordt opnieuw een prachtig seizoen met enkele toppers. Zo brengt het KKLT “De Lustige Boer” van Leo Fall en dit op 12 en 19 oktober en op 2 november, telkens om 14.45 uur. Op 11 en 18 januari 2015 is er het enig mooie nieuwjaarsconcert en we sluiten het seizoen af met “Walsdroom” van Oscar Strauss. Die laatste operette gaat door op 15 , 22 en 29 maart 2015. Alle tickets zijn te koop in “Uit in Kortrijk” (schouwburg van Kortrijk), telefoon 056/239855.

Ondertussen zitten we niet stil. De eerste wereldoorlog wordt in gans België herdacht. Het is inderdaad 100 jaar geleden dat deze verwoestende oorlog begon. Maar het is ook 70 jaar geleden dat Kortrijk bevrijd werd na de tweede wereldoorlog. Op vraag van Mainstream Music Band, een prachtige “Bigband “uit Bellegem, zal de Kortrijkse Revue deel uitmaken van dit bevrijdingsconcert. Kortrijk werd inderdaad in september 1944 bevrijd, “den Duits” werd verdreven door de “Britten”. Die periode stond in schril contrast met de mooie muzikale stijlperiode die toen hoogtij vierde. Typisch was de Amerikaanse orkestvorm “De Bigband”, voornamelijk beoefend door militaire muziekgezelschappen. Vele van die muziekstukken zijn geschreven door legendarische componisten zoals Glenn Miller en Harry James, maar ook door Benny Goodman, Jerry Gray en Duke Ellington.

De Mainstream Music Band uit Bellegem, bestaat sinds 2003 en profileert zich nu als een echte “Bigband”. Hun muziek wordt enorm gesmaakt en de vele optredens getuigen van een groot succes.

Het prachtige herdenkingsconcert, waarbij in een eerste deel een groot repertorium wordt gebracht van bovenstaande legendarische componisten, wordt in het tweede deel gespekt met enkele ludieke optredens van de Kortrijkse Revue. (misschien zegt “Allo Allo!” u nog iets)

Voor de gelegenheid staat de Mainstream Music Band onder de leiding van onze vaste dirigent Ronny Delombaerde.

Wij nodige jullie daarom van harte uit naar dit uniek muzikaal optreden. Dit spektakel wordt slechts eenmaal gebracht en het is daarom belangrijk tijdig jullie kaarten hiervoor aan te kopen. Deze kaarten zijn te koop bij “Uit in Kortrijk” in de schouwburg. Telefoon 056/239855. Tickets kosten 16 euro.

Het bevrijdingsconcert gaat door op zaterdag 13 september om 20.00 uur.

We hopen jullie allen te mogen begroeten,

Het bestuur van de Kortrijkse Revue

Het bestuur van het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel.


Met “Straffen Toebak” gaat de Kortrijkse Revue een prachtig ludiek seizoen tegemoet.

Het wordt echt lachen geblazen en alle elementen, zoals politiek, voetbal en andere ludieke situaties zorgen voor een onvergetelijke avond of namiddag.

Alle acteurs zijn aan hun 15 de repetitie toe en de sfeer is echt niet te doen. Alle spelers zijn in een opperbeste stemming en het druipt ervan af dat ons publiek zich enorm zal amuseren.

Er zijn nog heel wat mooie plaatsen vrij. Spreek af met vrienden en kennissen en beleef een avond of namiddag vol van leute en plezier.

Vanaf volgend weekend komt de grote publiciteit op gang.


2014 – We zijn aan de start van een nieuw speeljaar en daarom wenst het bestuur en het ganse team van de Kortrijkse Revue U een gelukkig en vooral gezond 2014. Dat 2014 een jaar mag zijn waar veel kan gelachen worden en daar zullen we zeker aan meewerken.


We hebben een nieuwe regisseur!

Na twee jaar dat David Delva (Fondangske) de regie van vorige revue’s in handen nam, die hij ook op een schitterende wijze en met veel toewijding heeft gedaan, heeft David, om professionele reden, de voorkeur om dit jaar de fakkel over te dragen aan een opvolger.

Wij hebben dan ook het genoegen onze nieuwe regisseur aan u voor te stellen.

Luc koos ervoor zichzelf even te stellen.

Ik werd geboren in Kortrijk op 4 november 1961. Op 14-jarige leeftijd speelde ik voor het eerst Schooltoneel in het Heilig Hartcollege te Waregem. Reeds twee jaar speelde ik kersttoneel voor de KWB op de St.-Elisabethsparochie. Elk kersttoneel werd toen in diverse rusthuizen opgevoerd. Ik was als acteur veelal de wederhelft van Alice Alyns. Mijn haar doorstond een grijze haarlakspray, uitgevoerd door Antoinette Strobbe; de moeder van Philip. Op vraag van het Vanmaerlantgezelschap speelde ik in de Stadsschouwburg een drietal jaar een productie. Als heel gauw werd het duidelijk dat toneel aan vaste waarde in mijn leven zou krijgen. Daarom besliste ik zoals mijn broer, Francis, deel uit te maken als acteur van het Koninklijk Toneelgezelschap Taal en Kunst. In november 82 speelde ik mijn debuutstuk “Viermaal anders”, een komedie samen met twee andere nieuwkomers Suzy Vermeulen en Yvan Verscheure. In 83 werd toneelkring Harlekijn opgericht waar ik als acteur en bestuurslid deel van uit maakte. “De ingebeelde zieke” van Moliére in 93 was een van mijn eerste hoogtepunten bij Taal en Kunst, waar ik vier diverse rollen voor mijn rekening nam. Meerdere onvergetelijke producties volgden elkaar op. In 97 werd Taal en Kunst laureaat met de meest homogene opvoering. “Een vloog over het koekoeksnest” van Dale Wasserman, waar ik de hoofdrol voor mijn rekening nam. In het seizoen 98-99 werd Taal en Kunst ook laureaat van het Gouden Meeuwtoneeltornooi waarbij ik als acteur werd bijgestaan door Suzy Vermeulen, Carollne Haemers en Yvan Verscheure. Sedert 2004 maak ik deel uit van het bestuur van Taal en Kunst als hoofd van de technische ploeg. In 2009 besefte ik dat het lichtere genre mij ook kon bekoren als acteur met stuk “Met twee op een kamer” van Ruud De Ridder. In een regie van Yvan Verscheure. Doorheen het meerdere regiewerk dat ik genoot van Yvan, was hij het die mij over de streep haalde voor regiewerk en mij introduceerde bij de Lallegasten in St.-Baasvijve. Daar debureerde ik als regisseur in 2006 met “Bombardon en Piccolo”. Nu sta ik reeds voor de vijfde keer op de affiche met “De Kardinale foutd” begin februari 14 in het ontmoetingscentrum te Ooigem. Tussendoor organiseerde of regisseerde ik meerdere schoolfeesten in mijn school. “De Bloesem”, een school voor kinderen met leermoeilijkheden, waar ik sinds 1981 onderwijzer ben. Uitschieters weren er zoals de zelfgeschreven aflevering van F.C. De Kampioenen, waarbij ik mijn collega’s mocht regisseren en de zelfgeschreven musical “Flenelot” waarbij de leerlingen een prachtprestatie leverden op de planken. Ook mocht ik samenwerken met gastrollen bij het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel. En straks een nieuwe uitdaging…: de regie van de Kortrijkse Revue, waar ik sedert het begin (on)rechtstreeks deel van maakte. Mijn acteurdebuut was in “Stem Slagvincke”. Een dergelijke uitdaging als regisseur is pas mogelijk met een sterk gedreven vriendengroep als die van de Stichting Kortrijkse Revue, waarbij teamwork geen ijdel begrip is… Nu reeds zit de nieuwe productie in zijn prille aanvangsfase, namelijk het bepalen van de verhaallijn. Ik hoop dan ook dat de “nieuwe” samenwerking met jullie een aangename wisselenvaring wordt, die tevens een intensere waarde geeft aan mijn theatrale verhaallijn!


Wij kunnen uw talent en hulp gebruiken

Medewerkers vinden om achter de schermen een handje toe te steken voor de realisatie van een revue is niet makkelijk. Als je iets kent van schilderen, timmeren of kledij maken dan kunnen we uw hulp zeker gebruiken. Heb je leuke ideeên, ben je humoristisch ingesteld, en heb je zin om mee te schrijven aan de revue, dan ben je van harte welkom in ons team. Geef ons een seintje met je naam en coördinaten en we contacteren je zeker.


IN MEMORIAM RUDY DERMAUX

Met heel veel spijt in het hart moet wij meedelen dat onze goeie vriend Rudy Dermaux (Sef), de ene helft van het sympathieke homokoppel, op 3 juli 2013, overleden is. Veel te jong, helaas, maar de regie van het leven heb je nu eenmaal niet in de hand. Een talentvolle man, super acteur en een gerespecteerd regisseur.

Altijd recht door zee, het hart op de tong maar vijf minuten nadien hard aan het lachen, een man vol humor… Iedereen zal op zijn eigen manier wel herinneringen koesteren aan Rudy maar wij zullen hem in onze revue hard missen… dit is een feit.


Winnaars nieuwsbrief 2013.

David Bekaert
Dirk Claeys
Frank Courcelle
Marc Delaere
Jean-Pierre Deneve
Didier Dewachter
Christine Hallaert
Roger Labaere
Jurgen Libeer
Jean-Pierre Opsomer
Luc Soens
Marie-Claire Tubaert
Dorine Vandenbulcke
Christine Vanfleteren
Ignace Verhelle


Een woordje uitleg over het goede doel dat SKR steunt.

Reeds enkele jaren gaat een deel van de opbrengst van de Kortrijkse Revue naar een goed doel, meer bepaald VZW KOESTER.

KOESTER is een thuiszorgproject opgericht in de schoot van het Kinderkankerfonds. De naam is een letterwoord voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie.

In dat thuiszorgproject staan verpleegkundigen 24 uur per dag en zeven dagen op zeven dagen klaar om alles te organiseren.

Een thuiszorgproject bij kinderen met kanker verdient uiteraard de voorkeur op een behandeling exclusief in het ziekenhuis aangezien het voor kinderen heel belangrijk is dat zij tijdens hun behandeling zo veel mogelijk thuis zijn.

Aanvankelijk stond het project klaar voor kinderen met kanker, maar geleidelijk aan werden ook kinderen met andere ernstige of levensbedreigende aandoeningen opgenomen in het Koesterproject.

KOESTER bestaat uit verschillende afdelingen over gans Vlaanderen, waaronder de afdeling WAREGEM waarvan de burgemeester van Waregem, de heer Kurt Vanryckeghem, bestuurslid is.
Het is dan ook de heer Vanryckeghem die elk jaar de cheque vanwege de Kortrijkse Revue in ontvangst neemt.

Deze overhandiging is het zuivere bewijs dat alle medewerkers van de Kortrijkse Revue het hart op de juiste plaats hebben.

Met deze steun draagt de Kortrijkse revue een steentje bij bij de werking van een nobel project dat KOESTER is.