Editie 2022: AFGELAST

Ook editie 2022 is afgelast…

We vallen meteen met de deur in huis: ook dit jaar komt er geen Kortrijkse Revue.

Een zeer drastische beslissing uiteraard, maar weet dat het bestuur niet over één nacht ijs is gegaan om deze keuze te maken.
We zijn er ons ten volle van bewust dat dit voor velen onder jullie als een verrassing aankomt. De prognoses in verband met de coronacrisis zijn op vandaag positief en hoopvol. Zeker in de culturele sector is er, door de recente versoepelingen, weer meer mogelijk: repeteren kan weer, zij het nog steeds met bepaalde beperkingen, en ook over de zaalcapaciteit van onze schouwburg moeten we ons in principe geen zorgen maken.

Maar ondanks deze positieve evoluties willen we op vandaag vooral realistisch blijven. Straks moeten we met heel veel mensen samenkomen om te beginnen repeteren, op een moment dat het virus nog steeds zeer actief is. Meer nog: bepaalde studies voorspellen zelfs nog een nieuwe, hevige piek in de besmettingen midden volgende maand. We willen dus vooral vermijden dat we zouden geconfronteerd worden met situaties waarbij een vlotte voorbereiding van onze revue in het gedrang zou komen, laat staan dat we alsnog de handdoek in de ring zouden moeten gooien en niet zouden kunnen spelen, ondanks alle tijd en energie.

Kortom: op vandaag zijn er geen absolute zekerheden betreffende de corona-situatie, dus nemen we het zekere voor het onzekere.

We hopen oprecht dat jullie allen begrip kunnen opbrengen voor deze beslissing en wensen jullie voor de komende tijd een gezond en ‘virusvrij’ leven.

En onthou: van zodra het weer onvoorwaardelijk kan, dan zullen we er weer staan, als nooit tevoren.